29 Ekim 2008 Çarşamba

LEVREK BUĞULAMA

LEVREK BUĞULAMA : 10 kişilik
Malzeme:
3 kg levrek (pulları kazınıp randel kesilmiş)
1/2 kg havuç (küçük küpler halinde kesilmiş)
1/2 kg patates (küçük küpler halinde kesilmiş)
15 adet arpacık soğan (soyulmuş)
4 adet defne yaprağı
1 büyük kereviz (küçük küpler şeklinde kesilmiş)
3 büyük domates (kabukları soyulup, doğranmış)
2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
100 g margarin
1 bardak beyaz şarap veya su
Yapılışı:
Margarini bir tepsiye koyup eritin. Balıkları dizin. Bir tencerede havuç, kereviz ve soğanı 15 dk haşlayın. Patatesleri ekleyip pişirin. Sebzeler haşlanınca süzdürüp balıkların üzerine yayın. Domates, tuz, limon suyu, defne ve şarabı ekleyin. Fırında 15 dk pişirip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

free counters