29 Ekim 2008 Çarşamba

COOKIE SAINT JACK

COOKIE SAINT JACK : 10 kişilik Malzeme:
10 adet istiridye kabuğu veya 30 adet iri midye kabuğu
50 adet iç midye
10 karides doğranmış
1 kg balık filetosu (levrek, dil, mercan gibi balıklardan, kuşbaşı doğranmış)
100 g mantar (ince doğranmış)
75 g margarin
3 adet defne yaprağı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
100 g margarin
1 fincan beyaz şarap
100 g kaşar peyniri (rendelenmiş)
200 g beşamel sos Yapılışı:Margarini bir tepsiye koyup eritin. Karides, mantar ve midyeleri koyarak 3 dk karıştırarak pişirin. Balıkları, tuz, defne, şarap ve limon suyunu katarak 5 dk pişirin. Suyunu süzdürerek kabukların içine dağıtın. Beşamel sosu balıkların suyu ile incelttikten sonra kaşıkla üzerlerine koyun. Kaşar rendesi serpip fırında gratine edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

free counters