COOKIE SAINT JACK : 10 kişilik Malzeme:
10 adet istiridye kabuğu veya 30 adet iri midye kabuğu
50 adet iç midye
10 karides doğranmış
1 kg balık filetosu (levrek, dil, mercan gibi balıklardan, kuşbaşı doğranmış)
100 g mantar (ince doğranmış)
75 g margarin
3 adet defne yaprağı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
100 g margarin
1 fincan beyaz şarap
100 g kaşar peyniri (rendelenmiş)
200 g beşamel sos Yapılışı:Margarini bir tepsiye koyup eritin. Karides, mantar ve midyeleri koyarak 3 dk karıştırarak pişirin. Balıkları, tuz, defne, şarap ve limon suyunu katarak 5 dk pişirin. Suyunu süzdürerek kabukların içine dağıtın. Beşamel sosu balıkların suyu ile incelttikten sonra kaşıkla üzerlerine koyun. Kaşar rendesi serpip fırında gratine edin.
10 adet istiridye kabuğu veya 30 adet iri midye kabuğu
50 adet iç midye
10 karides doğranmış
1 kg balık filetosu (levrek, dil, mercan gibi balıklardan, kuşbaşı doğranmış)
100 g mantar (ince doğranmış)
75 g margarin
3 adet defne yaprağı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
100 g margarin
1 fincan beyaz şarap
100 g kaşar peyniri (rendelenmiş)
200 g beşamel sos Yapılışı:Margarini bir tepsiye koyup eritin. Karides, mantar ve midyeleri koyarak 3 dk karıştırarak pişirin. Balıkları, tuz, defne, şarap ve limon suyunu katarak 5 dk pişirin. Suyunu süzdürerek kabukların içine dağıtın. Beşamel sosu balıkların suyu ile incelttikten sonra kaşıkla üzerlerine koyun. Kaşar rendesi serpip fırında gratine edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder