NORMANDiYA USULÜ DENiZ ÜRÜNLERi : 10 kişilik Malzeme:
1 kg dil balığı
1/2 kg levrek (fileto)
10 iri karides
50 adet iç midye
1/2 kg mantar (ince doğranmış)
100 g margarin
4 adet defne yaprağı
2 limonun suyu
2 tatlı kaşığı tuz
100 g margarin
1 fincan beyaz şarap
100 g kaşar peyniri (rendelenmiş)
1/2 kg beşamel sos Yapılışı:Karidesleri çiğ olarak ayıklayın. Midyeleri 5 dk haşlayın. Isıya dayanıklı bir kabı margarinle iyice yağlayın. Balık filetolarını dizin ve üzerine karidesleri ve midyeleri koyun. Defne yaprağı, tuz, beyaz şarap, limon suyu ve yarım bardak su ekleyerek 10 kaynatın. Beşamel sosun içine mantarları, doğranmış bir-iki karides ve midye katın. Balıkların suyunu katarak inceltin. Hazırladığınız Normandiya sosunu deniz ürünlerinin üzerine dökün. Kaşar rendesi serperek fırında gratine edin.*Levrek ve dil yerine mercan, sinarit, çinekop, kiliç, pisi gibi kilçiksiz baliklar da kullanilabilir.
1 kg dil balığı
1/2 kg levrek (fileto)
10 iri karides
50 adet iç midye
1/2 kg mantar (ince doğranmış)
100 g margarin
4 adet defne yaprağı
2 limonun suyu
2 tatlı kaşığı tuz
100 g margarin
1 fincan beyaz şarap
100 g kaşar peyniri (rendelenmiş)
1/2 kg beşamel sos Yapılışı:Karidesleri çiğ olarak ayıklayın. Midyeleri 5 dk haşlayın. Isıya dayanıklı bir kabı margarinle iyice yağlayın. Balık filetolarını dizin ve üzerine karidesleri ve midyeleri koyun. Defne yaprağı, tuz, beyaz şarap, limon suyu ve yarım bardak su ekleyerek 10 kaynatın. Beşamel sosun içine mantarları, doğranmış bir-iki karides ve midye katın. Balıkların suyunu katarak inceltin. Hazırladığınız Normandiya sosunu deniz ürünlerinin üzerine dökün. Kaşar rendesi serperek fırında gratine edin.*Levrek ve dil yerine mercan, sinarit, çinekop, kiliç, pisi gibi kilçiksiz baliklar da kullanilabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder