29 Ekim 2008 Çarşamba

DiL BALIĞI PRENSES


DiL BALIĞI PRENSES : 10 kişilik Malzeme:
3 kg dil balığı (fileto)
2 kg ıspanak
1 adet soğan (ince doğranmış)
4 adet defne yaprağı
2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
200 g margarin
1 fincan beyaz şarap
150 g kaşar peyniri (ince uzun doğranmış)
250 g beşamel sos Yapılışı:Bir tepsiyi margarinle yağlayın. Dil balığı filetolarını ikiye katlayarak dizin. Tuz, limon suyu, defne yaprağı ve şarabı koyun. Üzerini yağlı kağıtla kapatarak 10 dk pişirin. Ispanakları tuzlu suda 10 dk haşlayıp süzdürün. Suyunu iyice sıkın ve doğrayın. Bir tencerede 100 g margarini kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ispanakları katarak 5 dk kavurun. Servis tabağına alın. Üzerine dil balıklarını, kaşar peyniri dilimlerini dizin. Defne yapraklarını çıkararak balıkların suyunu hazırladığınız beşamel sosuna katın, karıştırın. Balıkların üzerine dökerek servis yapın.*Dil balığı yerine her türlü kılçıksız, beyaz etli balık kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

free counters