29 Ekim 2008 Çarşamba

KiREMiTTE LEVREK


KiREMiTTE LEVREK : 2 kişilik Malzeme:
2 adet levrek
2 adet kırmızı biber
2 adet havuç
2 adet defne yaprağı
2 adet orta boy domates
1 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
sıvı yağ
1 adet limon
tuz
Yapılışı:Levrekleri yıkayın, kurulayın. İçlerine ve üstlerine sıvı yağ ve limon suyu sürün. Tuzlayın. Levreklerin içlerine birer tane defne yaprağı koyun. Biberleri közleyin, soyun, doğrayın. Patatesi ve havucu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Patatesleri küp, havuçları halka doğrayın. Domatesleri soyun ve küp doğrayın. Kiremite sebzeleri koyun, üzerine levreği yerleştirin. Levreğin etrafına yine sebzeleri dizin. Terayağını eritip balığın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

free counters